Marinēti sīpoli ir gardums, ko var gatavot baudīšanai atsevišķi vai kopā ar citiem ēdieniem. Tie labi ies kopā ar gaļas ēdieniem, sevišķi šašliku, hot dogos, hamburgeros, ar kotletēm vai karbonādēm. Tāpat tos vari izmantot arī tostermaizēs, salātos un citur, kur sirds kāro.

Sastāvdaļas

Apaļi marinēti sīpoliņi. Tos var izmantot tikpat labi kā lielos.

  • 2 lieli sīpoli (vari lietot arī mazos apaļos sīpoliņus, tad atstāj tos veselus)
  • 5 ēdamkarotes galda etiķa (9%) vai ābolu etiķa (der arī citronu sula)
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 tējkarotes cukura (var aizstāt ar medu)
  • 1 šķipsna melno piparu
  • 1 lauru lapa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas (nav obligāti)
  • Sakapāti zaļumi, paprika (pēc izvēles)
  • 3 – 4 ķiploka daiviņas (ja garšo)

Pagatavošana

  • Nomizo sīpolus un noskalo aukstā ūdenī (nebūs jāraud tik daudz).
  • Sagriez sīpolus lielos gredzenos.
  • Samaisi bļodā cukuru, sāli un etiķi.
  • Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisi visas sastāvdaļas.
  • Noturi zem sloga vismaz 15 minūtes, bet labāk diennakti.
  • Pasniedz galdā vai liec burkā uzglabāšanai.

Katram no  mums ir savas mīļākās garšas. Ja vēlies, lai marinētie sīpoli būtu saldāki, pievieno nedaudz vairāk cukuru vai medu, bet nepārspīlē. Pirms ēšanas sīpolus vēlams notecināt sietā vai vismaz nedaudz paturēt, lai šķidrums notek.

Pēc šīs receptes marinētos sīpolus vari arī cept uz pannas atsevišķi vai pievienot gaļas ēdieniem (sutināt, cept) – garšos vienlīdz labi.

Labu apetīti!