Receptes

Kārtainās mīklas pīrādziņi

Kārtainās mīklas pīrādziņi

Pīrāgi - speķa, siera, ievārījuma ir neatņemama latviešu svarīgāko svētku sastāvdaļa. Šoreiz apskatīsim, kā jāgatavo kārtainās mīklas pīrādziņi, bet pildījumam izmantosim žāvētu cūkgaļu un speķi. Sastāvdaļas Kārtainā mīkla: 2 paciņas (pērc veikalā vai gatavo kārtaino...

Vaniļas mērce

Vaniļas mērce

Vaniļas mērce ir ēdiens, kas sadala latviešus divās daļās. Vieniem tā garšo, citiem riebjas vai ir pilnīgi vienaldzīga. Ja kafejnīcā mēdz pirkt šo kārumu kopā ar kūku un gribētu gatavot arī mājās, ir pienācis laiks to apgūt. Vaniļas mērces recepte ir pavisam vienkārša...

Kabači ziemai

Kabači ziemai

Vasaras beigās, rudens sākumā kabači nogatavojas praktiski visi reizē un ātri apēst tos nav iespējams. Viens no veidiem kā saglabāt dārza labumus vēlākai lietošanai ir konservēšana. Izmantojot šo recepti, kabaču salāti būs baudāmi ziemā, pavasarī un pat vēl...

Ātrā ābolu kūka

Ātrā ābolu kūka

Ābolu laikā un ne tikai daudziem gribas cept ābolu kūku. Šeit ir ātrās ābolkūkas recepte.

Aveņu ievārījums

Aveņu ievārījums

Avenes ir vienas no augstvērtīgākajām Latvijas savvaļas ogām. Mēs varam tās uzglabāt, sasaldējot, kaltējot, bet visgaršīgākais būs pašu gatavots aveņu ievārījums. Aplūkosim 2 receptes. Sastāvdaļas 2 kg aveņu 1,5 kg cukura Pagatavošana Katlā (vēlams ar biezu dibenu)...

Marinēti sīpoli

Marinēti sīpoli

Marinēti sīpoli ir gardums, ko var gatavot baudīšanai atsevišķi vai kopā ar citiem ēdieniem. Tie labi ies kopā ar gaļas ēdieniem, sevišķi šašliku, hot dogos, hamburgeros, ar kotletēm vai karbonādēm. Tāpat tos vari izmantot arī tostermaizēs, salātos un citur, kur sirds...