Ābolu laikā āboli ir vairāk kā vajag un ābolu kūka ir viens no ātrākajiem un gardākajiem veidiem, kā vismaz daļu no tiem apēst. Ja āboli beigušies, tos vienmēr var nopirkt pārtikas veikalā par salīdzinoši zemu cenu

Sastāvdaļas

  • Sviests – 130 g
  • Cukurs – 120 g
  • Vaniļas cukurs – 1 paciņa
  • Sāls – 1/2 tējkarote
  • Olas (M izmērs) – 3 gb.
  • Milti – 200 g
  • Cepamais pulveris – 2 tējkarotes
  • Kefīrs – 180 ml
  • Āboli – 750 g (labāk skābākus, bet der visi)
  • Rozīnes, aprikozes, dateles, rieksti (pēc garšas un vēlmēm, nav obligāti)

Pagatavošana

  1. Izkausē sviestu vai paturi istabas temperatūrā, lai kļūst gana mīksts.
  2. Pievieno sviestam pārējās sastāvdaļas – cukuru vaniļas cukuru, sāli, olas, cepampulveri un kefīru.
  3. Samaisi visas sastāvdaļas vienotā masā.
  4. Lej masu pannā (der kēksa forma ~28 cm, čuguna panna, parastā cepešpanna.).
  5. Sagriez ābolus škēlītēs un iegremdē mīklā.
  6. Pārklāj mīklas virspusi ar ābolu šķēlītēm. Veido interesantus rakstus, simbolus vai tuva cilvēka vārdu.
  7. Cep 45 minūtes 180 grādos. Ja izmanto cepeškrāsnī kondicionieri, tad 160 grādos. Gāzes cepeškrāsnī uz vidējas liesmas (cepšanas laiks visos variantos paliek nemainīgs).

Ātrā ābolkūka mākslinieciskā foto sesijā pārkaisīta ar kanēli. Jums nav jābārsta uz galda cukurs.

Šīs ābolu kūkas recepte ir universāla un to var izmantot, lai ceptu arī citas kūkas – rabarberu, aprikožu, persiku, bumbieru, jo sanāks jebkurā gadījumā. Ja vēlies, lai kūka ir biezāka izmanto mazāka izmēra pannu. Izvēloties cept cepešpannā Tev sanāks salīdzinoši plāna plātsmaize, taču arī tā būs garšīga.

Kārumnieki pašās beigās pārkaisīt kūkai cukuru un ļaut tam karamelizēties. Kā piedevas ābolkūkai var izmantot putukrējumu. Tiem, kas ikdienā ar cukuru ir uz jūs, var droši samazināt receptē lietotā cukura daudzumu uz pusi. Labu apetīti.