Olu diēta

Latvijā un pasaulē olu diēta ir kļuvusi populārā, jo daudzi sabiedrībā pazistāmi cilvēki ar tās palīdzību ir zaudējuši daudzus kilogramus. Diēta ilgst vienu nedēļu līdz vienu mēnesi un tās laikā liels uzsvars tiek likts uz olu lietošanu, taču tā nebūt nav vienīgā...

Kurkuma

Kurkuma ir koši dzeltenas krāsas jeb kā senie Indijas iedzīvotāji noteikti būtu dēvējuši par saules dzeltenas krāsas garšviela ar savelkošu, rūgtenu un viegli saldenu garšu. Tā gadu tūkstošiem jau tiek pievienota ēdieniem, un tikpat sena vēsture ir tās pielietojumam...

Folskābe

Kas ir folskābe un tās nozīme Folijskābe jeb folskābe ir sintezēta vitamīna B9 forma, kas ir viens no 8 B vitamīniem jeb B vitamīnu kompleksa ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 ). Folijskābi var uzņemt kā daļu no vitamīnu kompleksa vai atsevišķi bez būtiskiem...

Stokholmas diēta

Latvijā Stokholmas diēta vairākus gadus bija viena no vispopulārākajām komerciālajām metodēm, kā nomest svaru bez ekstrēmiem paņēmieniem. Šīs diētas pamatā ir salīdzinoši vienkārši noteikumi, konkrēts notievēšanas plāns, padomi un receptes, kas palīdz zaudēt svaru bez...

Vidusjūras diēta latviešiem

Plaši daudzinātā Vidusjūras diēta ir salīdzinoši vienkārša un ir iespējama arī Latvijā. Diētas pirmsākumi meklējumi zinātnieku atklājumā, ka Vidusjūras reģionā dzīvojošie cilvēki salīdzinoši daudz retāk slimo ar sirds kaitēm. Nav noslēpums, ka tieši sirds un asinsvadu...

Griķu diēta

Sākotnēji griķu diēta var likties jocīga, jo mums visiem tik pazīstamie griķi (latīniski – fagopyrum esculentum) ir garšīgi un Latvijā samērā populāri. Esam pieraduši, ka samazināt svaru tiek rekomendēts dažādos eksotiskos veidu, taču tam tā nav jābūt....